Godnatt.

Klockan har verkligen rusat iväg och nu är det dags för mig att sova. Jag har sovmorgon imorgon, men klockan kommer ringa som vanligt, tror jag. jag måste nämligen hinna läsa ett och ett halvt kapitel i min engelska bok. Nu ska jag fixa mig för kvällen och sen sova :)
Godnatt allihopa.

Dags för disken.

Mamma knackade precis på mitt rum och kollade vem som skulle diska, med andra ord tycker hon jag borde göra det. Så, nu ska jag och min kropp dra oss till kötet (vilket är tre meter bort) och diska.

Ni får ha det så gott så länge :D

Bloggspöken

Jag är fullt medveten om att designen krånglar lite på bloggen, och om den gör det när just du är inne och ska läsa så ber jag dig att återkomma en stund senare. Vi har lite spöken i bloggkoden just nu, och det kommer att åtgärdas så fort proffsteknikern har tid och ork. Så ni får stå ut ett tag till, typ sådär en-två dagar.

/Syster Mari

Bronsfisken.

Fick precis en kommentar om var mitt bloggnamn kommer ifrån. Kanske är intressant för alla att få veta?

Jag kom fram till att jag ville starta ne till blogg, men namn är verkligen inte min grej. Så jag satt och diskuterade med min syster. Först tänkte vi rebeckajohansson, men det funkade inte. Sen evasjohus, då Pärlan egentligen heter Eva Sjöhus, men bloggen ska ju handla om så mycket mer än Pärlan, alltså funkade inte det heller.
Då tittade jag åt höger och där låg "Silkverfisken" av Sofia Rapp Johansson, en författare som jag älskar. Jag testade silverfisken, men det var upptaget. Då blev det istället Bronsfisken, ett namn jag älskar :D

Tant Blå.

Någon som har en aning vad Tant Blå är för något? Har fastnat för en låt av Vildsvin som heter just tant blå, men vore ju ganska bra att ha en susning om vad det är för något. Våra tankar, i skolan, är att det är något slags knark. Men google vill inte ge mig något svar. Så, jag skulle uppskatta om någon hade en aning ;)


Spöken? :o

Det har varit spöken på bloggen i natt och jag har verkligen inte en aning om hur det ska bli ordning på allting igen. Så min köra syster får helt enkelt se till att få tummen ur röven och fixa den, tack.

Godmorgon.

Nu har även jag vakat och gjort mig iordning. Igår kväll var det musikalmöte osm gällde och det var verkligen sperhärligt att vara tillbaka, fit for fight. Det som är ännu härligare i år, än andra år, är att jag är huvudansvarig bakom scen och får själv välja vem jag vill ha med mig. Det är underbart :D

Natten har varit tung kan jag säga, det tog ett tag innan lugnet fann sig till ro och jag fick somna igår kväll. Mp3än höll mig sällskap hela natten, min trygghet.
Nu är planen att jag ska resa mig från stolen, äta frukost och sen till skolan..

Header

Nu är den nya headern på plats, men det strulade visst mer än jag planerat... Det blir tillfixat, någon dag. Nu är den i alla fall där.
/Syster Mari

Hovslagare :D

Nu är ny hovslagare fixad till Pärlan. Hon får nya skor på torsdago ch ja, det känns kanonbra :D

PengarPengarPengar

Rubriken får mig förövrigt att tänka på Svenska Akademin och deras låt PengarPengarPengar ;)

Nu ska jag snart ta mig till bankomaten för att hämta ut pengar till Linda och John, så stallhyran blir betald. Jag har flyttat runt pengar bland mina konton, så nu ligger det pengar undanstoppade så jag kan sko Pärlan och även för att betala delar av veterinär räkningen. Precis som alla andra månader blir det inte mycket pengar över, men jag lovar er att Pärlan är värd det. :D

Svenska Hollywood fruar

Godmorgon. Nu är jag vaken, en timme tidigareä n vanligt och anledningen till det är för att jag missade Svenska Hollywood fruar igår, så nu är planen att jag ska kolla på tv3.se/play. Trevligt, trevligt :)

Godnatt.

Nu är det dags för mig att sova, Pyzen springer runt och piper. Imorgon har jag sovmorgon, vilket är otroligt skönt!

Innan jag kryper i säng måste jag tvätta håret, för mig hårbotten kliar enormt mycket! Jag som hade hoppats på att jag skulel slippa tvätta håret idag, men icke sa nicke..

Länkar

Nu har jag slängt in lite länkar här bredvid, mer kommer när jag sitter vid min data :)
Jag kan bara påpeka avv Tjuvlyssnat och Tjuvtittat är verkligen läsvärda!

Hon går genom tavlar ut ur bilden - Johanna Nilsson.

Jag kan inte annat än älska, hata, skratta och gråta i den boken. Den är underbar och frambringar känsla hos alla som läser den. Mina tårar rinner ständigt när jag läser den. Det spelar ingen roll att jag vet hur allt kommer sluta, att jag kan boken utantill. Tårarna rinner ändå.
Det är en sån bok som verkligen beror, som jag känner igen mig i och som jag kan rekomendera till alla. Det är en sån bok som jag håller på att läsa sönder ohc som jag utan problem kan kalla ett av mina bästa köp.

Läs den, känn den, älska den!


Skrattretande, ojo!

Nu har Pärlan bara ne baksko, jag tog bort vänster bak förut. Höger bak åker antagligen av imorgon. De sitter så dåligt nu, så det är ingen idé att ha kvar dem.

Väl hemma från stallet inser jag att mina nycklar ligger kvar i stallet, bara att ringa morfar och be honom komma tillbaka för att köra sitt virriga barnbarn till stallet och sen tillbaka till Vårgårda. Lite lagom yckat måste jag säga ;D

Skor.

Har jag tur så har vi hittat en ny hovslagare till Pärlan. Jag är ju inte riktigt nöjd med den vi har nu, då Pärlans hovar har blivit jättefula sedan hon kom, så nu har jag numret till en ny och hoppas att han har tid för mig och Pärlan. Ni håller tummarna för mig va?


Så här ser ena framhoven ut nu. Sprickorna/hålen som syns i nederkant vid hoven ska inte finnas där alls och det fanns inga där när hon kom.
Det röda strecket som är målet är en spricka. Visst kan alla hästar få sprickor, men Pärlan har haft starka hovar och inte haft sprickor innan. Så nu blir det byte och hoppas vi kan få ordning på hovarna igen!

Inte alltid som man planerat.

Det är bara att inse, det är inte alltid man gör det man har planerat. Jag har istället lagt in massa ny musik på mp3'n. Eller ny och ny, det är musik som en gång var min trygghet och som jag har lagt in på nytt. Massa gamla minnen kan jag lova, haha.

Med engelska upp över öronen.

Nu sitter jag här, igen. Strax ska internet stängas ner och engelska arbetet öppnas på allvar. Imorgon ska det lämnas in och jag är nästan så gott som klar, eller jag ska läsa igenom Lindas del och kanske skriva lite mer på inledningen. Sen får resten av gruppen fixa resterande imorgon. Eller, de ska i alla fall hjälpa till ;D

Jag vet inte om jag är den enda, men jag tar alltid på mig så otroligt mycket ansvar inte bara för mig själv, utan för alla andra också. Är det grupparbete, då är det alltid jag osm tar på mig huvudansvaret. Det värsta är inte att andra tar det förgivet, utan för att jag också har börjat ta det förgivet numer.
Någon som känner igen sig?

Godmorgon

God och god vet jag inte egetnligen, jag är nämligen supertrött och tycker sängen låter lockande. Men, skolan borjar om 30 minuter, så nu ska jag strax borsta tänderna, packa väskan och ta mig iväg. Jag har ju en kamera att lämna innan först lektionene också..

Pyzen sov glatt på min mage inatt, den katten är verkligen mys för mig. <3


Kaktusätande katt säljes dyrt, kaktus ingår i priset.

Nu är det dags för mig att krypa i säng, innan Pyzen har ätit upp hela min kaktus. Plus att han springer runt på mitt skrivbord när han inte tuggar på kaktusen. Så jag ska rädda mammas data får att bli mossad och min kaktus från att bli uppäten.

Ni får sova gott allihop, det ska i alla fall jag göra :)


Fullt upp, till tusen.

Idag har varit en sån dag som bara har runnit iväg och jagi nte har suttit sysslolös i två sekunder. Reklamen skulle köras ut och sen till Pärlan, dock fick hon bara mat idag. Hem och jobba med engelskan och sen sortera på den externa hårddisken för att kunna flytta över alla bilder från min data.

Min data bestämde sig för att den skulle leva igen nämligen. Jag och Elin testade att starta den igår och den starta utan större problem. Ibland blir jag chockad över den, igår var en sån gång. Så nu ligger alla mina bilder säkert på Emanuels externa hårddisk. Imorgon ska jag flytta över det lilla sista, om jag hinner. Men, jag har ne levande data i alla fall :D

Magkramp och käkkramp, igen.

Att ta sig till vip har ju sin egen historia. ta fel på datum är ganska komiskt och hamna i en gudstjänst bland maaaaaaaassa gamlingar. Sen ta sig en springtur från kulturen till missionskyrkan värmer ju alltid lite extra och massa skratt på det ögr saken ännu bättre. Allting slutar med att rebecka och elin kommer hem ett par timmar senare, med kramp i både mage och käke, haha.

Inkommande tåg.

Ska strax iväg till tåget och hämta Elin. Jag sitter med hårinpackning i håret, mest för min hårbottens skull, men det luktar så otroligt gott måste jag medge :D Jag kommer ju inte hinna skölja ur håret innan jag måste iväg, så Vårgårda-borna får ta mig osm jag är, tyvärr.

Jag kan bara säga, att jag ibland undrar över vissa människors sätt att tänka. Men, det tar vi mer om en annan dag.


Städning och diskning.

Haha, det låter inte alls sådär lagom vuxet? Nu är mitt rum ordentligt städat i alla fall, eller det ska dammsugas en gång till innan Elin kommer. Jag har nämligen rensat och packat om alla lådor, så det har virvlat runt massa katthår här i rummet. Bodelningen är ju fortfarandei nte gjord, så längs med ena väggen på mitt rum står det kartonger med alla mina böckero ch småpryllar. Grejer osm jagi nte kan packa upp innan jag har fått mina grejer från huset :/

Nu ska jag iväg och diska. Jag hari nte diskat på flera dagar ohc mamma ska bort ikväll, så deät r väl helt rätt att jag får diska.
Hur mycket hjälper ni till hemma?

Magkramp och käkkramp.

Det blev verkligen massa, massa, massa skratt igår och det var superhärligt att ha Hanna här! Plus att hon blev superfin som brunett, jag kan inte låta bli att tycka det :)

Förmiddagen har tillbringats i bilen en stund med reklamutdelning, sen i stallet och på hästryggen. Min häst är kanonhärlig kan jag lova er! Men, nu är det verkligen markarbete osm gäller igen! För att vi inte ksa tappa njutningen av att rida. Det kanske låter konstigt? Men, för mig är det inte det, jag kan inte förklara. Men vi måstej obba från marken för att uppskatta det uppsuttna arbetet. hänger ni med lite mer då? ;)

Nu ska jag fortsätta städa, för om ett par timmar kommer Elin och då ska det vara ås lite katthår oms möjligt i lägenheten. Vi hörs.

Farbror Frej.

Jag tror jag dör av skratt, finns det något underbara? Plus att dela det med lillasyster är bara för underbart!




En systerlig presentation

Hej.
Om ni hänger med Rebecka så hör ni kanske talas om henne syster? Ni vet, den där systern som inte är en biologisk syster, som inte bor i samma del av landet som henne och som hon faktiskt aldrig har träffat. Har ni hört talas om den systern? Det är i alla fall så, att det är jag som är den omtalade systern. Den elaka styvsystern skulle man kanske kunna kalla mig, medans Rebecka är en fallen ängel.

Mitt namn är i alla fall Mari, jag är 18 år gammal och jag bor i den bästa delen i hela världen; nämnligen i södra Skåne! För mig så finns det (förutom Rebecka) inget vackrare än Skånskan, så är det faktiskt bara. Jag går mitt sista år på it-media linjen på JB, där jag hittar på med all världens konstiga saker. Det är aldrig en normal stund när man går på JB och jag fullständigt älskar det. Jag gillar det här galna, att aldrig riktigt veta vad som väntar nästa minut. Jag har sedan snart ett år tillbaka en förkärlek till mångfaldsarbete och jag drömmer om att en dag tillhöra dom jag i dagsläget tycker är så himla fantastiska. Jag vill också jobba med såntdär, mot diskriminering-för mångfald, så att säga.

När jag inte tillbringar tiden i en korridor på JB (japps, jag lever i den där korridoren) så kan man nog räkna mig som en riktig hundnörd. Jag lever och andas Sheltie och agility, och jag älskar det! All ledig tid går åt till hundarna, mys och träning, och jag har inga tankar på att ändra på det. Även inom hunderiet siktar jag högt, jag ska en dag stå som guldmedaljör på ett SM! Ni vet, om man siktar till stjärnorna så kommer man åtminstone till månen.

Förutom hundarna så finns det andra fyrbeningar som tar upp min tid, och det var ju faktiskt en utav dom som förde mig samman med Rebecka. Jag har nämligen två stycken ridtravare, och det är dom bästa hästar som vandrar på denna jord! Ina och Ruste går för tillfället bara i en hage och är söta, och kostar pengar. Men när jag har tid så blir det även mysiga skrittturer i hagen och på vägen här hemma, och vi satsar på att ha det mysigt tillsammans helt enkelt.

Nu upptäcker jag att denna presentationen blev längre än vad jag från början hade tänkt mig, men det blev nog bra ändå. Jag vill nog faktiskt skicka lite applåder till dom som orkade läsa hela, det är ni värda!

Som slutkläm kan jag väl konstatera att jag har världens bästa syster! Hon finns där alltid, skrattar, gråter, funderar och gör allt med mig. Jag finner inte tillräckligt med ord för att beskriva hur bra hon är. Tack för att du är du, Rebecka!

Tack och hej för mig, vi lär höras av här fler gånger. Ibland tittar jag in som läsare, och ibland tittar jag in som skrivare. Jag har ju faktiskt en helt egen kategori, bara för att göra som jag själv vill.

Ta hand om er,
puss och kram
Mari

I väntan på mer skratt.

Hinner sitta vid datan en snabbis innan jag ksa gå till stationen för att möta Hanna :) Hon kommer med tåget, hoppas vi. Det finns en riska att hon hamnar i Nässjö annars, vore inte det lite roligt? ;) Det har varit en massa trassel hit och dit för att få hit henne, men snart är hon här hoppas jag i alla fall.

Vi hoppas på en kväll med mycket skratt, modellande och hårfärgning. Men, vi kan även få en kväll med gråt, tv'tittandeo ch bara tråk. Vilket jag iofs inte tror på ;D


Med kyla som sällskap.

Nu har jag vaknat och tagit mig upp ur sängen. Även kläderna är på och idag är en trött och seg dag. Tv'n står på, så jag inte somnar om, haha. Mest av allt fryser jag. Det märks att det börjar bli höst, för nu är det alltid kallt i rummetp å morgonen, även om jag har på mitt element..

Nu ska jag resa mig från datastolen fixa frukost, packa väskan och sen ta mig till skolan. Idag är det fotoresa med skolan också, mysigtmysigt ;)

Sängen nästa.

Nu är det dags för mig att krypa i säng- tv'n blir mitt sällskap som alla andra kvällar. Ska bara säga godnatt till syster, borsta tänderna, plocka av de sister grejerna från sängen och sen krypa ner.

Ni får se till att sova riktigt gott i natt, det ska jag försöka med i alla fall :D

Syster.

Nu har jag fått min syster att ta hand om designen på min blogg. Hon är världens bästa!
Skulle det komma upp några konstiga inlägg, så är det bara syster som har skrivit. Så ni är beredda ;)

Trasiga datorer is the shit.

Nu sitter jag inne på mitt rum, med mammas dator. Min är verkligen sönder, på superriktigt och jag kan inte fatta det. Det är ganska sjukt om jag får säga det själv. Igår funkade den utan problem. Eller, den blev ju överhettad som alltid. Men igår var tydligen sista gången. På den datan finns de flesta bilderna från mitt första år med Pärlan, jag kommer få panik den dagen jag verkligen inser att datan är sönder. Jag lovar er!

Idrotten var mycket bättre och roligare än vad jag trodde från början. Intervallerna var roliga och faktiskt inte alls så dödligt jobbiga som jag trodde från början. Nästa vecka blir det stavgång, håll tummarna för att vi alla överlever? haha.

Idrott på schemat.

Nu står det idrott på schemat. Jag är bara hemma en snabbis för att byta om. Jag är verkligen inte peppad för det här. Det står att vi ska köra intervaller och nej, någon större lust har jag inte. Det är kallt och blåsigt ute, man är inte ute frivillgt då. Eller, inte för att köra intervaller i alla fall!

Plus att min data är verkligen sönder, på riktigt! Min älskade data, som jag har levt med och som har hållt mig uppe så många gånger. Det är genom den jag har kontakt med så många. Det suger riktigt, riktigt mycket!

Sovmorgon och trasig dator?

Sovmorgon som sagt idag och härligt är det verkligen! Klockan ringde först tjugo över åtta och ja, jag känner mig ganska så utvilad. Nu blir det strax frukost och läsa min engelska bok, så jag hinner ikapp tills torsdag nästa veckan. Men, börjar jag nu ska jag nog få ihop det ordentligt :)

Något som känns lite lagom surt just nu är att min data antagligen har gått sönder, på riktigt! När jag skulle starta den i morses ville inte skärmen starta, fattar ni vad det betyder? Ännu en utgift, som vi inte har råd med, vilket betyder att jag måste leva utan min data i en evighet! Tyck synd om mig va? ;)

Godnatt världen.

Nu är det dags för mig att krypa i säng efter en fullspäckad dag. Klättringen var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det är mycketmycket svårare att klättra utomhus och regn gör inte saken lättare. Men, det var otroligt skönt att slippa lektioner och bara vara utomhus.

Sen blev det en stund med min bror, vi köpte mat till nästa halg. Då är jag kattvakt åt Pip och BuffBuff. Riktigt mysigt ska det bli. Plus att jag får en hel lägenhet för mig själv. Låter inte det sjukt underbart?!

Blev självklart stallet idag också. För första gången på två veckor ungefär satt jag på Pärlans rygg igen och det kändes verkligen så sjukt underbart! Vi red ut, utan några krav på oss alls. Eller jo, vi skulle ha roligt och njuta av turen. Jag njöt verkligen till max! Det var som att vi blev en och ååh, jag har verkligen saknat den känslan. Nu blir det markarbete igen några dagar.

Nu ska jag krypa ner i sängen och låta tv'n hålla mig sällskap. Imorgon är det skola, med sovmorgon :)

Klättring.

Om två minuter ska jag iväg till tåget, är mest hemma för att hämta varmare kläder. Nu är det klättring som står på schemat och jag är verkligen laddad :D Lite nervös också, för jag är ensam ur gänget som valt klättring. Men jag ska göra det bästa av situationen och verkligen njuta av att få klättra igen. Jag har inte klättrat på evigheter och ja, jag saknar det! Så när jag är tillbaka i Stockholm får det minsan bli klättring där med :)

Skoldax.

Nu ska jag strax springa iväg till skolan. Idag är det teckenspråk, kemi och sen lunch. Håll tummarna för att det finns mat över till oss idag va?! Igår tog den ju slut, så vi fick knappast ingenting.. Efter lunchen bär det av till Norsesund och klättring på bergsvägen för min del :D Det är nämligen idrottsdag på eftermiddagen och gissa om jag är taggad? :)

Design.

Jag ska fixa med designen, jag lovar! Bara jag har tid, ork, kraft och inspiration någon dag.

Tisdag, djävulens dag.

Idag har varit en sån dag då jag helst av allt velat ligga kvar under täcket och gömma mig för livet. Jag är stressad till max i skolan, livet är sådär halvkasst, bodelningen ska snart göras (hoppas vi) och jag och Pärlan är fast på samma ställe. Jag har ingen energi till någonting och jo, sova är det som låter mest lockande för tillfället.

I takt med dagen gick, blev läxorna mindre och pressen skönk något. Men stressen vägrar släppa greppet. Jag har inte fått tillbaka någon energi och känner mig allmänt stressad över allt just nu. Så jag ska krypa i säng nu hade jag tänkt, trots att klockan bara är tjugo över åtta.


Blogg, blogg,blogg.

Tänkte att det var dags att ni får börja ta del av mitt liv, att jag kunde komma ut för er med. Inte bara på min privata blogg. Nej, ni kommer inte få reda på alla saker som skrivs på min privata, men jag ger er en liten inblick i hur det ä r att vara Rebecka Johansson, 17 år, Vårgårda.

Så, välkommen till mig och mitt liv i ord.

RSS 2.0